Hvad er SHIFT HAPPENS!?

SHIFT HAPPENS! er et psykologisk træningsforløb, der tilbyder varige forandringer.

Forløbet bygger på viden fra kognitiv adfærdsterapi, psykodynamisk terapi, traumepsykologi, Emotions Fokuseret Terapi (EFT), Compassion Fokuseret Terapi (CFT), samt krops- og åndedrætsterapi og visualiseringsteknikker.

Processen i SHIFT HAPPENS! hviler på mange års klinisk erfaring, men også egen personlig erfaring. Særligt har mange klienters og eget besvær med at bryde gamle og uhensigtsmæssige mønstre tydeliggjort behovet for at udvikle nye metoder. De hjælper til at træne opmærksomhed på tilstande, berolige og nedregulere svære følelser, og at kunne skifte til mere positive og ressourcestærke tilstande.

Det er svært at bryde hjernens automatik, men det kan lykkes!

Problemet med vores hjerne

Den primitive del af hjernen, der styrer vores helt grundlæggende følelsesmæssige behov og dermed responser på stimuli (altså situationer, tilstande og relationer), har problemer med at skelne, hvad vi rent faktisk oplever og har oplevet, og hvad vi har af forestillinger.

I pres, stress og svære følelser er vi styret af et trusselsystem, der igangsætter en helt særlig bevågenhed på, hvad der kan vise sig at være en fare. I en sådan situation påvirkes hele systemet til bestemte typer af tanker, opfattelser, behov, motivationer, følelser og reaktioner. De negative mentale rundkørsler, der skabes, kan lede til underskud, stress, depressivitet, angst og fortabelse. Det kan dermed underminere vores selvfølelse, selvtillid og selvværd.

Træn din hjerne – på den lette måde!

SHIFT HAPPENS! tilbyder dig psykologisk styrketræning, der giver større overskud og genetablerer kontakt til dine kompetencer og styrker. Du træner at bevare kontakt med dig selv under pres, og evnen til at omgå trusselsystemet, så du kan bevare din følelsesmæssige fornuft, og påvirke både dine tanker, følelsesmæssige reaktioner og opfattelser.

Formålet er, at du bliver bedre til at være i og håndtere svære situationer og perioder i dit liv.

Vi er altid meget klogere, mere fleksible og indsigtsfulde, efter en svær situation. Med SHIFT HAPPENS! kan du med træning, tid og tålmodighed blive bedre rustet til håndtere svære situationer, mens de sker, og på den måde, du drømmer om.

Her er et eksempel på hvordan vi kan se forskellige tilstande og hvordan de kan have sammehæng med hinanden. Måske kan du bruge det som inspiration til skift af tilstande?

Skema er udviklet med Sentidokropsterapi.dk

cross